Lussebullar
Lussebullar är en klar favorit när julen närmar sig.
Vet faktiskt inte varför jag inte äter den året om?
Det är ju så fruktansvärt gott, om man gör på rätt sätt.
Jag tycker inte om när man får en lussebulle till kaffet och den är torr och smaklös.
Dn ska va saftig, stor och smaka saffran.
Recept lussebullar:
Till ½ liters deg.
½ liter standars mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 pkt jäst
1.5 dl strösocker
2 pkt saffran
1 burk kesella original, (man kan köra på vaniljsmaken om man vill ha lite annan smak)
ca 11 dl vetemjöl special
Värm mjölk till 37°
Stöt saffranet med en bitsocker i en mortel.
Tillsätt i mjölken.
Blanda sedan allt i en köksmaskin och kör i ca 10 min.
Jäs under bakduk i ca 1 timme.
Gör lussebullarna och stoppa in russinen.
Jäs i ca 40 min.
Pensla med ägg och grädda i ca 8 min i 225°