Kladdkakornas Rolls Royce

 
Kladdkakebotten:
200 g smör
200g ljus choklad (man kan ha mörk choklad om man vill)
4 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
 
Smält smör och bryt sedan ner chokladen, rör om tills det är en jämn smet.
Vispa upp ägg & strösocker lite lätt och häll ner smör chokladblandningen.
Sikta ner mjölet och saltet och rör om. Häll i en smörad form och grädda i 200 grader i 14-15 minuter.
Den är väldigt lös när man tar ut den men den måste stå över natten så då stelnar den till.
 
Koka sedan 1 burk sötad kondenserad mjölk i 2,5 timme.
Bre det ovanpå kladdkakan.
 
 
Grovhacka lite ljus choklad, saltade jordnötter och häll över. Jag strödde även över mini marshmallows.
Servera med hårt vispad grädde som man blandar ut med lika mycket grekisk yoghurt.
 
Helt underbart!
 
 
 
 
 
Efterrätter | choklad, eftermiddagsfika, efterrätt, gott, jordnötter, kladdkaka, marshmallows | |
hittarecept.se
Upp