Chokladbiscotti med pistagenötter
Dom godaste biscottis är dessa. Har provat olika recept men kommer alltid tillbaka till dessa. Dom är i perfekt balans mellan sött & salt. Det är så gott till eftermiddagsfika då man inte är så himla sugen på något jättesött eller mastigt.
Recept chokladbiscotti:
1 ägg
1 ½ dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
100g skalade & grovhackade pistagenötter
100 g grovhackad choklad. Här kan man välja om man vill ha, vit, ljus elr mörk.
½ dl olivolja eller solrosolja
2 msk vatten
Vispa upp ägget med strösocker
Blanda & rör ihop alla de torra ingredienserna, chokladen & nötterna.
Tillsätt oljan och vattnet.
Rulla till avlånga längder och grädda i 25 minuter i 250 grader.
Ta sedan ut och skär i bittar eller snittar.
Grädda igen i 125 grader i 20 minuter, låt svalna och njut sedan!