trekantsbröd

Trekantsbröd

Detta är ett bröd som är otroligt gott att äta till frukost eller eftermiddagsfikat om man vill ha något annat än en kaka. 
Det är baserat på en gröt som man kokar lite snabbt.
 
 
Recept:
 

Gröten:

1 dl havregryn
1 dl rågkross
½ dl kruskakli
3 dl vatten
25 g smör
2 dl filmjölk
 
Koka ihop vattnet och alla mjöl/grynsorter.
Tillsätt sedan filet och smöret.
 
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk ljus sirap
ca 8 dl rågsikt
 
Blanda ner jästen i gröten medans den är fingervarm, dvs 37°.
Tillsätt restan av ingridienserna och knåda ihop, jäs sedan i ca 40 minuter. 
 
Rulla ihop till en rulla för att sedan platta ut och skära i trekanter.
 
 
Lägg dem på en plåt och låt dem jäsa i ca 40 minuter.
Pensla dem sedan med vatten och strö över vad ni vill helst ha.
Jag använde på vissa havregryn och flingsalt och vissa fick på sig vallmofrön.
 
Grädda sedan i 225° i 12 minuter cirka.
Jag brukar förvara ddessa i frysen (naturligtvis) och sedan när jag tinar dem brukar jag skära dom på mitten och lägga dom i ugn, då blir det jättegott!
 
 
 
 
Bröd, Tankar | Bakat, bröd, eftermiddagsfika, frukost, frukostbröd, gröt, hembakat, recept | |
#1 - - coffeeandcupcake.blogg.se:

Så gott de lät :)

Svar: Dom är helt underbara. Tack för titten i bloggen och kommentaren :)
eftermiddagsfika.blogg.se

hittarecept.se
Upp